KAJ FORSBLOM

Oy Kaj Forsblom Ab är ett familjeägt bussbolag med långa anor. Startskottet gick år 1922, då Werner Henriksson som jobbade som droskförare åt sin far August köpte en Harley Davidson motorcykel med sidovagn. Redan följande år skaffade han en N.A.G. personbil för taxibruk. Den första bussen köptes år 1931 för linjetrafik mellan Borgå och Vessö. Efter det expanderade verksamheten stadigt och då bolaget var som störst i slutet av 1980-talet sköttes trafiken med över 20 bussar. Werners svärson Kaj Forsblom kom med i företaget på 1960-talet och blev efter Werners bortgång år 1977 VD för bolaget Oy Werner Henriksson Ab. År 1990 grundade Kaj Forsblom ett eget bussbolag som i dag har elva bussar och leds av sonen Henrik Forsblom.

Med Finland och Europa som arbetsfält

Vi är specialiserade på beställningstrafik och har gedigen erfarenhet av att ordna bussresor i Finland men också i de övriga nordiska länderna, Baltikum och Europa. Vi strävar efter att ge varje kund personlig och högklassig service redan under resans planeringsskede. En lyckad resa är skräddarsydd enligt gruppens önskemål och håller måttet från avresa till ankomst!

Lätt att leva upp till vår kvalitetspolicy

Våra kärnvärden är kvalitet, pålitlighet och säkerhet. Vi vill också värna om miljön och är stolta över att kunna stå till tjänst med nya, moderna bussar som uppfyller de senaste miljö- och säkerhetskraven.

Oy Kaj Forsblom Ab önskar er en angenäm och trygg bussresa!

Kaj Forsblom moottoripyörä sivuvaunulla
Kaj Forsblom arkistokuva
Kaj Forsblom vanha bussi arkistokuva